Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Toren behouden bij grote brand in Corneliuskerk in Limmen

Goede hulpverlening

Op donderdag 3 mei 2018 rond 17.30 uur brak er brand uit in de Corneliuskerk in Limmen. De brandweer ging met meerdere eenheden ter plaatsen. De brand woedde in het schip van de kerk en was uitslaand.

Brandweer rukt groots uit

De precieze plek waar de brand woedde was lastig te bereiken en bevatte veel brandbaar materiaal. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand. Drie hoogwerkers, een grootwatertransport en meerdere tankautospuiten waren aanwezig om de brand te bestrijden.

Brandweer weet pastorie en kerktoren te behouden

Rond 21.00 uur was de brand onder controle. De brandweer wist de pastorie en de kerktoren te behouden. Tevens bleef een onlangs gerestaureerd orgel intact.

Uitvaartcentrum uit voorzorg ontruimd

In het uitvaartcentrum naast de kerk lag een lichaam opgebaard. Deze is uit voorzorg verplaatst naar een andere locatie voor het geval de brand zou overslaan. Er vielen bij de brand geen slachtoffers.

Veel rook bij nablussen

Het nablussen duurde de hele nacht. Omdat bij de brand en het blussen veel rook vrijkwam, zijn omwonende geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Drie hoogwerkers blussen brand in Corneliuskerk.

Foto's: Evelien Olivier & Hans Peter Olivier