Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Schuur met asbest in brand in De Weere

Goede hulpverlening
brandslangen op de grond

Aan de Driestedenweg in De Weere is donderdagochtend 8 juni vanochtend een brand uitgebroken in een schuur. De brand sloeg kort daarna over op de aangrenzende woning.

Overslag naar naastgelegen woning voorkomen

De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. Ook de woning naast de brandende woning werd natgespoten om te voorkomen dat de brand verder zou overslaan. Dat is onze brandweermensen gelukt; die woning is bespaard gebleven. De brandende schuur en woning hebben helaas wel schade opgelopen.

Asbestdeeltjes gevonden

Op de percelen rond de schuur en woning is asbest verdacht materiaal gevonden. Dat werd onderzocht door een expert. De bewoners, die geschrokken waren en (op veilige afstand) bij de inzet kwamen kijken, zijn hier persoonlijk over geïnformeerd. De bluspakken van onze brandweermensen zijn goed gereinigd om weer veilig te gebruiken bij een volgende inzet.

Wat kan ik doen bij...

Als er een zeer grote brand ontstaat in onze regio, waarbij asbestdeeltjes vrijkomen, informeren we inwoners goed wat ze tijdens én na de brand kunnen doen. De rook die vrijkomt bij een brand kan asbestdeeltjes door de lucht verspreiden, waarna ze mogelijk een stuk verder pas weer op de grond terechtkomen. Op onze website vrnhn.nl delen we veelgestelde vragen en advies onder ‘Wat kan ik doen bij...’. Zo vertellen we onder meer dat er een gespecialiseerd bedrijf wordt ingeschakeld om brandresten op te ruimen en dat mensen bij hun gemeente terechtkunnen als er ook resten in hun woning liggen.