Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Open oefenavonden bij diverse brandweerkorpsen in de Noordkop

Brandweer 360
Brandweervrouw blust brand

Beleven of de vrijwillige brandweer bij jou past? Het kan in de eerste week van oktober bij de brandweerkazernes in Callantsoog, Den Oever, Hippolytushoef, Slootdorp en Wieringerwaard. Met de open oefenavonden hopen de korpsen nieuwe brandweervrijwilligers te trekken.

Proeven van het brandweervak

Geïnteresseerden kunnen bij de open oefenavond proeven van het brandweervak. Ze doen onder begeleiding mee aan een brandweeroefening en maken kennis met de lokale vrijwilligers, die meer vertellen over wat het betekent om brandweervrijwilliger te zijn. Smaakt het naar meer? Dan volgt er een meeloopperiode om echt te ontdekken of het een match is.

Vrijblijvend aanmelden

Op de website brandweervrijwilligerworden.nl kunnen geïnteresseerden zich vrijblijvend aanmelden voor de open oefenavond van:

  • Callantsoog: donderdag 5 oktober om 19.30 uur
  • Den Oever: maandag 2 oktober om 19.30 uur
  • Hippolytushoef: maandag 2 oktober om 19.30 uur
  • Slootdorp: maandag 2 oktober om 19.30 uur
  • Wieringerwaard: donderdag 5 oktober om 19.30 uur
Brandweerman stapt in brandweerauto

Korpsen op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers

De betreffende kazernes zijn op het moment hard op zoek naar versterking, maar ook op andere kazernes worden vaak nieuwe vrijwilligers gezocht. Dat kunnen mannen en vrouwen zijn die 18 jaar of ouder zijn, een goede gezondheid en conditie hebben én de brandweerkazerne binnen enkele minuten vanaf hun woon- of werkadres kunnen bereiken. Ook wie niet in de omgeving van de kazerne woont, kan namelijk overdag uitrukken voor de brandweer in de buurt van zijn of haar werkplek.

Helpen op het moment dat het ertoe doet

Een brandweervrijwilliger doet meer dan alleen brand blussen. Als de pieper gaat, kan er van alles aan de hand zijn waarbij hulp nodig is, zoals stormoverlast, dieren in nood en verkeersongevallen. Brandweervrijwilliger word je dan ook niet zomaar. Aspiranten volgen een opleiding, en wekelijks oefen je met de hele ploeg. Maar daar staat ook wat tegenover: de kans om écht iets te betekenen voor anderen op het moment dat het ertoe doet, een leuke ploeg én een financiële vergoeding.