Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Samen met partners de Makkelijke Home Make-Over promoten

Veiliger leven

Onze regio vergrijst. Daarnaast blijven steeds meer ouderen langer zelfstandig wonen. Daarom is het belangrijk om oog te hebben voor de veiligheid van onze ouderen. Natuurlijk zijn rookmelders en andere maatregelen om te voorkomen dat brand ontstaat belangrijk. Maar uit analyse van de cijfers blijkt ook dat het aantal ouderen dat thuis valt en een breuk oploopt enorm is gestegen. Niet alleen het herstelproces is langdurig en vol leed, maar helaas is ook het sterftecijfer hoog.

We hebben ontdekt dat valpreventie en brandveiligheid prima samen gaan. Daarom zijn we in februari 2018 in Alkmaar een pilot gestart samen met de GGD, het ziekenhuis, huisartsen, fysiotherapeuten, Rode Kruis en woningbouwverenigingen. Doel is om naast de speciale website mijnhuisisveilig.nl samen een afgestemd aanbod van maatregelen te ontwikkelen om het vallen onder ouderen aan te pakken. Op onze website vinden inwoners tips, filmpjes en concrete hulp om hun huis veiliger te maken. Kijk op www.mijnhuisisveilig.nl.

Tijdens dit spel krijgen de bezoekers makkelijke tips om zelf vallen en brand te voorkomen.