Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Broodje Brandweer: gratis lunch én voorlichting over brandveiligheid

Veiliger leven

De kans dat ouderen slachtoffer worden door brand is bijna drie keer zo groot als bij andere leeftijdsgroepen. Daarom is het zo belangrijk om deze groep goede voorlichting te geven over brandveiligheid. Tijdens de Nationale Brandpreventieweken in oktober organiseerden wij vier ‘Broodje Brandweer’-lunches in de regio, waarbij 65-plussers een gratis lunch konden nuttigen terwijl ze meer te weten kwamen over brandveiligheid.

Nationale Brandpreventieweken

Broodje Brandweer werd ter ondersteuning aan de Nationale Brandpreventieweken in de maand oktober georganiseerd. Wat hield de actie in? Een gratis lunch met een goed gesprek over brandveiligheid waarvoor ouderen van 65 jaar of ouder, en zelfstandig wonend zich konden aanmelden.

Vier kazernes, 159 65-plussers wijzer geworden

De lunches werden verspreid over onze regio georganiseerd: in de kazerne van Alkmaar, Zwaag, Heerhugowaard en Den Helder. In totaal hebben 159 65-plussers genoten van een gratis lunch. Aan de hand van een presentatie hebben zij meer geleerd over brandveiligheid in en om het huis. Daarnaast kregen ze een rondleiding door de kazerne en konden ze tankautospuiten van dichtbij bekijken. Natuurlijk konden ze alles vragen aan onze brandweercollega’s. De Broodjes Brandweer waren een groot succes!