Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Broodje Brandweer in Zwaag een groot succes

Veiliger leven

Op dinsdag 31 oktober hebben 44 65-plussers een gratis lunch genuttigd in post Zwaag: een ‘Broodje Brandweer’. Een mooie opkomst en een groot succes.

Nationale Brandpreventieweken

Broodje Brandweer werd ter ondersteuning aan de Nationale Brandpreventieweken in de maand oktober georganiseerd. Wat hield de actie in? Een gratis lunch met een goed gesprek over brandveiligheid waarvoor ouderen van 65 jaar of ouder, en zelfstandig wonend zich konden aanmelden. De lunch in post Zwaag was er een uit een reeks van vier in onze regio. De overige drie bijeenkomsten zijn georganiseerd in Alkmaar, Heerhugowaard en Den Helder.

Presentatie en rondleiding

Na de presentatie over brandveiligheid konden de deelnemers tijdens de lunch vragen stellen aan de aanwezige brandweermannen en -vrouwen. Daarna volgde een rondleiding door de kazerne en konden alle genodigden buiten een tankautospuit van binnen en buiten bestuderen.

Lekker Blijven Wonen

Ook was een afvaardiging aanwezig van het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen uit Hoorn. Zij hebben slimme oplossingen waardoor ouderen langer kunnen blijven wonen in hun woning, ook op preventiegebied. Ook zij trokken veel belangstelling.

De tien aanwezige brandweercollega's kijken terug op een geslaagd Broodje Brandweer!