Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Ontruiming bij gaslek Callantsoog

Samenwerking tijdens crisis
Ontruiming bij gaslek Callantsoog

In de vroege avond op 25 oktober 2018 rukte de brandweer uit voor een incident in Callantsoog. Door landbouwwerkzaamheden was een gaslek ontstaan in een weiland aan de Scheidingsvliet. Uit voorzorg werd een ruim gebied afgezet en ontruimd. De brandweer ging ter plaatse om metingen te doen.

Gebied in straal van 500 meter afgezet

De veiligheidsafstand werd op 500 meter rondom de locatie van het lek bepaald. In samenwerking met Rijkswaterstaat werden de wegen binnen dit gebied afgezet, waaronder de N9 Zuiderweg/Jaagpad. Ook het Noord-Hollands Kanaal werd gestremd.

Woningen ontruimd

Binnen de straal van 500 meter stonden enkele woningen. De politie benaderden de bewoners van deze woningen en verzocht hen om de woning tijdelijk te verlaten. Rond 20.00 uur werd de veiligheidsafstand teruggebracht naar een straal van 50 meter en mochten de bewoners weer naar huis.

Gasunie dicht het lek en gebied wordt vrijgegeven

Rond 20.30 uur had de Gasunie het lek gedicht en werden de wegen en het kanaal weer vrijgegeven.