Stroomstoring na zeer grote brand op industrieterrein ‘t Zand

Samenwerking tijdens crisis

Op vrijdagmiddag 18 mei 2018 rukte de brandweer uit voor een brandmelding in een bedrijfspand op het industrieterrein in ’t Zand. De brandweer zette groots in om de brand te blussen.

Brandweer zet tien brandweerwagens in

De brand woedde in een loods waar hout werd opgeslagen. Om de brand onder controle te krijgen zette de brandweer tien brandweerwagens in, waaronder twee hoogwerkers. De ambulance behandelde een persoon met brandwonden.

NL-alert verstuurd wegens grote rookontwikkeling

Bij de brand kwam veel rook vrij. Onze meldkamer stuurde daarom een NL-Alert met daarin de oproep om deuren en ramen te sluiten en ventilatie uit te zetten.

Loods verloren en woonhuis zwaar beschadigd

Rond 16.00 uur was de brand onder controle. Het nablussen duurde nog tot diep in de nacht. De loods moet als verloren worden beschouwd. Het woonhuis naast de loods raakte zwaar beschadigd.

Liander verhelpt stroomstoring

Een aantal adressen op het industrieterrein kwam door de brand tijdelijk zonder stroom te zitten. Liander werd ingeschakeld en wist dit probleem snel te verhelpen.