Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Lokale voorlichting na brand via Facebook

Veiliger leven

Onze Facebookadvertenties over het voorkomen van en omgaan met brand bereikten het afgelopen jaar 615.692 buurtbewoners.

Open voor voorlichting

Op het moment dat er een woningbrand is geweest, zetten we lokaal een Facebookadvertentie in. Na een brand in de wijk staan buurtbewoners namelijk meer open voor preventieboodschappen. De mogelijkheid dat er een keer brand uitbreekt is op zo’n moment immers dichterbij en realistischer geworden. Daarom grijpen we dit moment aan om lokaal voorlichting te geven over brandpreventie. We doen dit onder andere middels Facebookcampagnes.

Preventieboodschappen 1 miljoen keer weergegeven

Als er een woningbrand is geweest, verspreiden we een advertentie met preventieboodschappen in het specifieke gebied rondom het adres van de woningbrand. Het afgelopen jaar zijn de advertenties 35 keer ingezet. De advertenties werden in totaal ruim een miljoen keer weergegeven. 615.692 unieke buurtbewoners zagen de advertentie voorbijkomen. In totaal werd er 24.000 keer doorgeklikt naar de preventietips.

Tips voor het voorkomen van brand

Afhankelijk van de brand die de aanleiding is, zetten we één van vier verschillende soorten advertenties in. Alle advertenties geven concrete tips over het voorkomen van en voorbereiden op brand. Sinds augustus 2017 hebben we vijftien keer een advertentie ingezet die gericht is op het voorkomen van brand in de keuken. Acht keer verspreidden we een advertentie met tips voor het voorkomen van brand door elektrische apparaten. De advertentie met het thema ‘Veilig Vluchten’ werd ook acht keer ingezet. Tot slot werden buurtbewoners vier keer via facebook geadviseerd over het omgaan met lucifers, kaarsen en sigaretten.

Onze Facebookadvertentie 'Keukenbrand' geeft buurtbewoners concrete tips om brand in de keuken te voorkomen.