Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Nieuwe ambulancepost op Texel

Basis op orde
Nieuwlanderweg 96 op Texel werd de nieuwe ambulancepost feestelijk geopend door Anke Kortenray en Michiel Uitdehaag.

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft er een nieuwe ambulancepost bij op Texel. Op Texel zijn nu twee ambulanceposten. Op woensdag 3 mei 2023 was de feestelijke opening van het pand aan de Nieuwlanderweg 96 in De Waal.

Landschappelijke inpassing

Het pand is uitgevoerd volgens het principe houtskeletbouw. De elementen zijn zoveel mogelijk fabrieksmatig geproduceerd en op locatie geassembleerd.  Het ontwerp heeft het keurmerk A++ voor duurzaamheid, energieverbruik en de uitstoot van (0%) stikstof. Dit wordt onder meer bereikt door de toepassing van een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen. Om het pand goed in te passen in de landschappelijke omgeving is gebruikgemaakt van een natuurlijke kleurstelling en dito materiaalgebruik. Ook voor de afscheiding van het terrein is maximaal gebruik gemaakt van groen in de vorm van de aanplant van bomen en struiken.

De bouw van het pand heeft zo’n vijf maanden geduurd. Op woensdag 26 oktober 2022 is de eerste paal geboord voor het aanbrengen van de fundering van het pand. Eind maart 2023 is het pand opgeleverd, waarna men is begonnen met de laatste afwerking en inrichting.

Feestelijke onthulling

Bij de officiële opening op woensdag 3 mei 2023 waren burgemeester Michiel Uitdehaag, directeur Veiligheidsregio Noord-Holland Noord Anke Kortenray en vertegenwoordigers namens de zorgverzekeraars en genodigden aanwezig.

Twee ambulances

Texel beschikt nu over twee ambulances verdeeld over de twee posten. In de zomerperiode rijdt er overdag nog een rapid responder. Als het nodig mocht zijn, kan de ambulancehelikopter voor de Friese Waddeneilanden (standplaats Leeuwarden) worden opgeroepen. Deze ambulancehelikopter kan de patiënt of gewonde persoon ook vervoeren naar een van de ziekenhuizen op het vasteland.