Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Brandweer voorkomt overslag bij zeer grote brand in bedrijfspand in Den Helder

Goede hulpverlening

In de nacht van 1 op 2 mei 2019 ontving onze meldkamer rond half 2 een melding over een brand aan de Bedrijfsweg in Den Helder. De brandweer ging met meerdere eenheden ter plaatse om de brand te bestrijden. 

Brandweer bestrijdt vuur met vier tankautospuiten en een hoogwerker

Toen de brandweer op locatie aankwam, was de brand al uitslaand en dreigde het vuur over te slaan naar het naastgelegen bedrijf. Er werd binnen korte tijd opgeschaald naar zeer grote brand. Vier tankautospuiten, een hoogwerker en het grootwatertransport waren ter plaatse om de brand te bestrijden. De brandweer zette in op het behouden van het naastgelegen bedrijf. 

Brandweer voorkomt overslag naar naastgelegen bedrijf

Rond half 4 gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. Er kwam een kraan ter plaatse om de resten van het pand af te breken, zodat de brandweer beter konden nablussen. Liander sloot het gas en elektra af en Stichting Salvage ondersteunde de eigenaren bij het opnemen van de schade. Het pand moet als verloren worden beschouwd. De brandweer wist overslag naar het naastgelegen bedrijf te voorkomen.