Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Brandweer geeft veiligheidstips aan 65+’ers bij Broodje Brandweer in kazerne Alkmaar

Veilig leven
Brandweerkazerne Alkmaar

Vrijdag 31 januari kwamen vijftig 65+’ers op bezoek bij de brandweer in Alkmaar. De post organiseerde die dag namelijk het befaamde ‘Broodje Brandweer’: een gezellige bijeenkomst waarbij de bezoekers een lekkere lunch en veiligheidstips krijgen in de brandweerkazerne.

Leerzame bijeenkomst voor enthousiaste bezoekers

De bijeenkomst begon met een presentatie vol met tips over veilig wonen. Bijvoorbeeld over het veilig omgaan met elektrische apparaten en het opladen daarvan. Een van de bezoekers: “Ik besef nu pas hoe snel een brand zich kan verspreiden en dat het goed is om een vluchtplan te hebben.” De bezoekers kregen ook tips over valpreventie. Zo adviseerde de brandweer om kleedjes weg te halen, of er een antislipmat onder te leggen.

De brandweer serveerde na de presentatie een lekkere lunch, waarbij de bezoekers nog veel vragen stelden over het verbeteren van hun eigen veiligheid en over de inzet van de brandweer en hun ervaringen. Tot slot kregen de mensen in groepjes een rondleiding door de kazerne. Hierbij kregen ze uitleg over onder andere ademlucht en de verschillende voertuigen van de brandweer, zoals het hulpverleningsvoertuig. Al met al was het een geslaagde en leerzame bijeenkomst voor de enthousiaste bezoekers.

Bent u ook benieuwd naar hoe u uw woning snel en makkelijk veilig kunt maken? Bekijk dan de tips op Woongemak is Kinderspel

Brandweer geeft veiligheidstips aan 65+'ers