Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Brandweer en ambulance controleren en adviseren bij Kermis Hoorn

Veiligere evenementen

De brandweer adviseert gemeentes en organisatoren op het gebied van evenementenveiligheid. Zo bezocht de brandweer en ambulance op zaterdag 11 augustus 2018 de kermis in Hoorn om de bereikbaarheid en veiligheid van het evenement te testen.

Door met de brandweerauto en ambulance op het kermisterrein te rijden, hebben zij getest hoe goed het centrum bereikbaar was voor de hulpdiensten. Ook controleerde de brandweer meteen de brandveiligheid van de woonwagens van de kermisexploitanten.

Een kermiskraam weg vanwege te smalle doorgang

De brandweer reed met zowel een tankautospuit als een hoogwerker een ronde op het kermisterrein om de bereikbaarheid te testen. Dit deden zij volgens de voorbedachte aanrijroutes. De bereikbaarheid van de kermis bleek redelijk. Er waren een aantal knelpunten, waar de doorgang in de praktijk toch wat smal bleek. Tijdens de opbouw besloot het kermisteam dan ook om één kermiskraam weg te laten.

Foto: Rens Harzing