Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Brandweer blust grote brand in winkelpand in het centrum van Schagen

Goede hulpverlening

Zaterdag 18 mei 2019 rond kwart over 10 kregen onze meldkamercentralisten een melding van een binnenbrand. Onze hulpdiensten gingen met meerdere eenheden ter plaatse. Het bleek te gaan om een brand in een winkelpand in het centrum van Schagen.

Brandweer en politie ontruimen bovenliggende woningen

Het winkelpand was gelegen tussen enkele andere winkels. Boven het pand bevonden zich enkele appartementen. Deze werden door onze brandweercollega’s ontruimd. Ook de politie was snel aanwezig en ondersteunde bij het afzetten van de weg, het waarschuwen van mensen en het ontruimen van de omliggende panden.

Brandweer bestrijdt vuur vanaf twee kanten

De brand was ontstaan in het magazijn van het winkelpand. Om overslag naar de omliggende panden te kunnen voorkomen en opvang te regelen voor omwonenden, werd er groot opgeschaald. Vier blusvoertuigen gingen ter plaatse om de brand te bestrijden. De brandweer bestreed zowel vanaf de voorkant als vanaf de achterkant van het pand het vuur.

Ambulance vervoert persoon met brandwonden naar huisartsenpost

Naast de brandweer en politie, waren er ook twee ambulances ter plaatse. Deze vervoerde één persoon met brandwonden naar de huisartsenpost. Een ander persoon had rook ingeademd en is ter plaatse behandeld door onze ambulancecollega’s.

Bewoners bovenliggende appartementen kunnen terug naar hun woning

Rond  het middaguur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. Het interieur en inventaris van de winkel liepen veel schade op, maar de bouwconstructie bleef intact. Enkele panden rondom de brand hadden rook- en roetschade. Bewoners van de bovenliggende appartementen mochten na goed ventileren weer hun woning in. Het pand waar de brand ontstond bleef echter nog gesloten. Stichting Salvage kwam ter plaatse om de betrokkenen te ondersteunen bij de schadeafhandeling.