Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Bewoners van dak gered bij woningbrand Den Helder

Goede hulpverlening
brandweerauto in een straat

Woensdagavond 26 juli ontstond er brand in een woning boven een winkel aan de Keizerstraat in Den Helder. De bewoners waren naar het dak gevlucht; een indrukwekkende inzet volgde.

Grote brand

De hulpdiensten werden rond 21.40 uur gealarmeerd, waarna de brandweer met meerdere tankautospuiten en een hoogwerker uitrukte. Al snel werd de brand opgeschaald naar ’grote brand’. De straat werd afgezet.

Angstige situatie

De bewoners waren naar het dak gevlucht; een angstige situatie. Onze brandweermensen hebben hen met de hoogwerker in veiligheid gebracht. Gelukkig was niemand gewond geraakt. Rond 22.30 uur was de brand geblust, waarna de brandweer de woning goed heeft geventileerd.

Aandacht voor buurtbewoners

Het incident is goed afgelopen, maar heeft wel indruk gemaakt op zowel onze hulpdiensten als de buurtbewoners. Het komt niet vaak voor dat bewoners uit hun huis moeten worden gered. Team (Brand)Veilig Leven heeft daarom hierna besloten in deze buurt in Den Helder meer aandacht te besteden aan (brand)veilig wonen. Hebben inwoners voldoende rookmelders in huis opgehangen? En kunnen ze goed vluchten als er toch brand uitbreekt? Weten ze wat ze moeten doen in een noodsituatie? Ondersteund door flyers met meer informatie over (brand)veiligheid gingen onze brandweercollega’s in gesprek met de buurtbewoners, om de buurt samen weer een stukje veiliger te maken.