Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Aankondiging crisisnoodopvang Wervershoof

Samenwerking tijdens crisis

De asielcrisis duurt nu al ruim een jaar. We hebben inmiddels crisisnoodopvanglocaties gehad in Heiloo, Alkmaar, Bergen en Enkhuizen. Er zijn nog steeds locaties in Petten en Avenhorn.

Nieuwe locatie in Wervershoof

De einddatum van de crisisnoodopvang Avenhorn is op 1 november 2023. In de tussentijd is er geen permanentere opvangmogelijkheid in de regio gevonden. Daarom werd in juni bekend dat Wervershoof een locatie beschikbaar heeft gesteld voor wederom een crisisnoodopvang. Deze wordt opgebouwd voor de periode van 1 november 2023 tot 1 mei 2024.

Inwonersbijeenkomst goed bezocht

Zoals na elke bekendmaking, volgde in Wervershoof een inwonersbijeenkomst. Deze werd heel goed bezocht, wat aangeeft dat het onderwerp erg leeft in de samenleving. Steeds terugkerende items tijdens deze bijeenkomsten gaan over zorgen over veiligheid in het dorp, roep om extra toezicht en twijfels over de daadwerkelijke einddatum. Het is mooi om met de inmiddels opgedane ervaring vanuit de veiligheidsregio mensen goed te kunnen informeren over het verloop en de organisatie van een crisisnoodopvang.

Goede samenwerking met gemeenten

Je kunt de zorgen van inwoners niet altijd vooraf wegnemen. De ervaring zal hen moeten leren hoe het daadwerkelijk gaat met de crisisnoodopvang in de buurt. Een goede en intensieve samenwerking met de gemeenten waar de crisisnoodopvang komt of staat is van groot belang om begrip en draagvlak te creëren in de samenleving.