Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Brandweer werkt samen met collega’s van Zaanstreek-Waterland en Kennemerland bij industriebrand in Alkmaar

Samenwerking tijdens crisis
industriebrand in Alkmaar

In de nacht van 26 op 27 maart 2019 werden onze hulpverleners rond middernacht gealarmeerd wegens een brand op een industrieterrein. Het betrof een brand in een verzamelgebouw waar diverse bedrijven waren gehuisvest.

Brandweer gaat met meerdere eenheden ter plaatse

De brandweer ging met meerdere tankautospuiten ter plaatse. Er waren geen personen aanwezig in het pand. Wel was de brand al snel uitslaand. De brandweer zette in op het nat houden van de omliggende panden om overslag te voorkomen. Het grootwatertransport was ter plaatse om bij te dragen aan de watervoorziening. De politie bood ondersteuning door het gebied af te zetten.

Brandweercollega’s werken samen met Veiligheidsregio Zaantreek-Waterland en Veiligheidsregio Kennemerland

Bij deze brand werkten onze brandweercollega’s samen met collega’s van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en Veiligheidsregio Kennemerland. Zij ondersteunden onder andere met een hoogwerker en een Fire Defender: een brandbestrijdingssysteem dat een ‘muur’ van water opwerpt om naastgelegen objecten te beschermen.

Adviseur gevaarlijke stoffen sluit gevaarlijke stoffen uit

Wegens de bedrijven die in het pand gevestigd waren, hield de brandweer rekening met de mogelijkheid dat er gevaarlijke stoffen in het pand zouden kunnen zijn. Daarom werd ook een Adviseur gevaarlijke stoffen ingeschakeld. Na verschillende metingen werd geconcludeerd dat er geen gevaarlijke stoffen waren.

Brandweer voorkomt overslag naar omliggende panden

De brandweer was nog tot in de ochtend bezig met nablussen. Het pand moet als verloren worden beschouwd. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de omliggende panden.

industriebrand in Alkmaar