Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Brandweer ondersteunt ontruiming 1200 mensen bij rookverspreiding in schouwburg Hoorn

Goede hulpverlening
Brandweer ondersteunt ontruiming 1200 mensen bij rookverspreiding in schouwburg Hoorn

Vrijdag 29 maart 2019 werden onze hulpdiensten gealarmeerd wegens rookontwikkeling in de schouwburg in Hoorn. De brandweer ging ter plaatse om te onderzoeken waar de rook vandaan kwam.

Brandweer treft veel rook in het theater aan

De alarmering kwam binnen via het geautomatiseerde rookdetectiesysteem van het theater. Toen de eerste tankautospuit ter plaatse kwam, bleek er veel rook te staan in het theater.

Rook op onverwachte plekken

Er staat wel vaker rook in het theater wegens de rookmachines die voor de theaterproducties gebruikt worden. Ditmaal was er echter veel meer rook dan normaal. Ook gaf het theater aan dat de rook zich bevond op plekken waar dit normaal niet verwacht wordt.

Brandweer houdt rekening met brand

De brandweer hield daarom rekening met de mogelijkheid dat het naast theaterrook ook om brand zou kunnen gaan. De brandweer schaalde daarom op en een tweede tankautospuit uit Zwaag en een hoogwerker gingen ter plaatse om ondersteuning te bieden. Ook was er uit voorzorg een ambulance ter plaatse.

Bhv’ers en brandweer ontruimen 1200 mensen

Met twee voorstellingen op het programma was het theater op deze vrijdagavond drukbezocht. Ruim 1000 mensen moesten het theater verlaten. Onze brandweercollega’s hielpen de bhv’ers van het theater om de ontruiming te begeleiden.

Brandweer ontvangt op het podium applaus voor hun optreden

De brandweer onderzocht de oorzaak van de rook. Zij concludeerden dat er geen sprake was van brand, maar dat het slechts ging om onschadelijke theaterrook. Rond 21.00 uur konden de theaterbezoekers weer naar binnen en konden de geplande voorstellingen alsnog van start gaan. Onze brandweercollega’s werden op het podium met applaus bedankt voor hun inzet.