Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Brandweer geeft tips aan inwoners Spoorbuurt Alkmaar

Veiliger leven
Man hangt rookmelder op

Op donderdag 9 februari gaf de brandweer tijdens een Brandveilig Leven avond veiligheidstips aan enkele inwoners van de Spoorbuurt in Alkmaar. Deze avond in de brandweerkazerne van Alkmaar werd georganiseerd naar aanleiding van de impact van de brand die op maandagochtend 16 januari uitbrak aan de Stationsweg in Alkmaar.

Tips van de brandweer

Brandweerman Stephan Burgering vertelde in een presentatie hoe inwoners hun woning brandveilig kunnen inrichten. Bijvoorbeeld door rookmelders op de juiste plek op te hangen. Ook ging hij in op de vraag hoe inwoners de brandweer kunnen helpen bij een brand te komen in hun buurt.

De aanwezigen kregen ook de gelegenheid vragen te stellen over de brandveiligheid in hun woning. Brandweerman Max Delissen: ‘Ze stelden goede vragen, zoals waar ze een koolmonoxidemelder het beste kunnen ophangen en wat gekoppelde rookmelders zijn. Ook was er behoefte aan tips over hoe je snel en veilig je huis uit komt als er wél brand uitbreekt.’

Stel je vraag

Heb jij ook vragen over de veiligheid in huis? Kijk op woongemakiskinderspel.nl voor tips van de brandweer of neem contact op met één van onze deskundigen. Zij helpen je graag verder.

Man hangt rookmelder op