Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Ziekenhuis Den Helder deels ontruimd vanwege rookontwikkeling

Samenwerking tijdens crisis

Woensdagmiddag 20 december 2017 werd er rook ontdekt in het Gemini ziekenhuis in Den Helder. De hulpverlening was snel ter plaatse en de brandweer ging op onderzoek uit. Een deel van het ziekenhuis werd ontruimd.

GRIP 1

De spoedeisende hulp werd gesloten en ambulances met spoedgevallen werden omgeleid naar andere ziekenhuizen. Er werd opgeschaald naar GRIP 1, zodat extra brandweercollega’s konden helpen. Zij voerden controles uit op de begane grond en de eerste en tweede verdieping. Er zijn geen vlammen gezien, maar wel heel veel rook. Die rookontwikkeling was ontstaan door dakwerkzaamheden. De rook was via de ventilatiesystemen verspreid in het gebouw.

Ontruiming verliep rustig

De gedeeltelijke ontruiming gebeurde rustig en de samenwerking tussen alle hulpverleners verliep soepel. Rond 15.15 uur werd het sein veilig gegeven. Hierna hebben onze brandweercollega’s het ziekenhuis nog goed geventileerd, zodat alle rook uit het pand weg kon.

Foto's: DHfoto