Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

School Wieringerwerf ontruimd na brand op toilet

Goede hulpverlening

Scholengemeenschap Wiringherlant in Wieringerwerf is woensdag 29 november 2017 aan het begin van de middag ontruimd na een brandmelding. Een ambulance en de branweerposten Wieringerwerf en Slootdorp werden snel opgeroepen.

Brand in een toiletruimte

Er was brand ontstaan in een toiletruimte op de eerste etage van de school. Alle leerlingen en docenten moesten het gebouw verlaten. Dat gebeurde snel en soepel: binnen vijf minuten stond iedereen buiten. De brand werd snel geblust. Er vielen geen gewonden. Wel werden de twee personen die in de toiletruimte aanwezig waren toen de brand ontstond door onze ambulancecollega’s behandeld voor het inademen van rook. Zij hoefden niet door naar het ziekenhuis.

Brandweer heeft metingen verricht

De brandweer heeft metingen verricht naar giftige stoffen in het gebouw. Verder werden ramen en deuren opengezet om de rook uit het gebouw te laten trekken. Alle leerlingen en docenten mochten daarna weer snel terug naar binnen.

Foto: DNP