Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Paard gered na drie kilometer zwemmen in Noordhollandsch Kanaal

Goede hulpverlening
Paard gered

Een uitgeput paard is vrijdagavond 8 september 2017 uit het Noordhollandsch Kanaal langs de N9 bij Sint Maartensvlotbrug gered, nadat het zo’n drie kilometer in het water had afgelegd.

Het dier was ontsnapt uit een weiland langs de Ruigeweg en belandde in het kanaal. Een automobilist die op de N9 reed, ontdekte het paard en schakelde hulp in. De brandweer kwam ter plaatse met een tankspuitauto en auto met kraan. Een boer uit de buurt schoot te hulp met zijn graafmachine, waarmee het dier uit het water getakeld kon worden. De Reddingsbrigade van Schoorl assisteerde vanuit het water en wist het hoofd van het paard boven water te houden. Door het gewicht van het paard liep het bootje echter al snel onder water. Wel wisten zij hem uiteindelijk naar de kant te begeleiden.

De hele reddingsactie trok behoorlijk wat bekijks! Na twee uur durende inspanningen, stond het sterk vermoeide paard weer op het droge. Gelukkig mankeerde het verder niets.

Foto’s: DNP en Brandweer Wognum

Paard gered
Paard gered