Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Net na het vuurwerk: grote brand verwoest woonboerderij in Berkhout

Goede hulpverlening

Een grote uitslaande brand heeft een woonboerderij aan het Westeinde in Berkhout in de nacht van 31 december 2017 op 1 januari 2018 volledig verwoest. Onze brandweercollega’s waren snel ter plaatse en richtten zich op het behoud van de stal en de aanwezige koeien naast de woning.

Woonboerderij met rieten dak

Het ging om een woonboerderij met een rieten dak. Rond 02.45 uur kwam de eerste melding binnen en hoewel onze brandweercollega’s snel ter plaatse waren, kon niet worden voorkomen dat de boerderij volledig afbrandde. De bewoners konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen, dus gelukkig raakte niemand gewond.

Stal en vee dankzij onze brandweercollega’s behouden

Omdat al snel duidelijk werd dat de woning als verloren kon worden beschouwd, hebben onze brandweercollega’s zich gericht op het behoud van de stal en het vee. Rond 03.30 uur hadden zij het vuur onder controle werd het sein brand meester gegeven. De koeien zijn niet meer in gevaar geweest.

Foto: Inter Visual Studio / GLOCALmedia