Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Jongeren in de wijk Kersenboogerd in Hoorn leren over brandveiligheid

Veiliger leven

Woensdag 1 november 2017 is op uitnodiging van DNODOEN een bijeenkomst georganiseerd in de Kersenboogerd voor jongeren. Het doel? Meer leren over brandveilig leven van onze brandweercollega’s!

Gezamenlijke woonkamer

Elf jongeren kwamen bijeen in de gezamenlijke woonkamer. In de wijk Kersenboogerd zijn een aantal woningen waar de jongeren een plek hebben gekregen en worden opgevangen. Een van onze brandweercollega’s maakte enthousiast kennis met hen.

Eye-openers

Met behulp van een aantal filmpjes zagen de jongeren hoe belangrijk het is om te weten hoe je brand kunt voorkomen én wat je moet doen als er toch brand uitbreekt. De snelheid waarmee een brand zich ontwikkelt en de tijd die de brandweer nodig heeft om uit te rukken en op het adres te komen was een echte eye-opener voor de jongeren. Ze hebben ook geleerd dat het een must is om gekoppelde rookmelders op te hangen en dat je overlevingstijd bij brand wordt verlengd als je de tussendeuren dicht houdt. Daarnaast kwam de combinatie roken en rookmelders aan bod: het is natuurlijk niet de bedoeling om je rookmelder af te dekken met een sok. Met de begeleiders is ten slotte besproken dat er in iedere woning een koolmonoxidemelder wordt opgehangen.

Kortom: genoeg ruimte om te leren en vragen te stellen. De reacties die avond waren positief! Zowel van de jongeren als de begeleiders: “Volgend jaar nog eens wat ons betreft!”.