Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Grote brand in sportcentrum Bergen heeft veel impact in het dorp

Samenwerking tijdens crisis

In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 oktober 2017 schrok een deel van Bergen wakker door brandweersirenes. Er woedde een grote brand in sportcentrum De Beeck. Helaas hebben de vlammen het complex helemaal verwoest.

Opgeschaald naar GRIP 1

De brand brak rond 2 uur uit en er werd snel opgeschaald. Nabijgelegen appartementen werden ontruimd, maar gelukkig konden de bewoners weer snel terug naar hun bed. De appartementen lagen namelijk niet in de rook. De brandweer kreeg bij het blussen assistentie van een aantal hoge sloopkranen. Helaas is het complex helemaal verwoest.

Veel impact op het dorp en de Bergense brandweer

Deze brand had veel impact op het dorp. Het sportcomplex was een centraal punt, waar veel mensen heen gingen om te sporten, zwemmen of vergaderen. Ook de Bergense brandweer schrok van de brand en schreef er de volgende dag een mooi bericht over op Facebook, waar veel op is gereageerd. 

Foto boven verhaal: Hans Brouwers

Onderstaande foto's: Maurice Amoureus / Inter Visual Studio / Hans Brouwers