Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Gezamenlijke Stuurgroep ‘Mensen met verward gedrag’ en eerste nieuwsbrief

Sociale veiligheid

Verreweg de meeste verwarde personen zijn niet gevaarlijk. Toch stonden afgelopen jaar stevige krantenkoppen en heftig nieuws over mensen met verward gedrag in de kranten. Ook in onze regio hadden we inzetten van onze hulpdiensten voor mensen met verward gedrag. Voor sommige verwarde personen zijn hulp of oplossingen bijzonder lastig te realiseren, omdat ze niet passen binnen de wet- en regelgeving of taken van hulpverleningsorganisaties. Daardoor krijgen ze niet de hulp of opvang die zij nodig hebben. Dat kan tot gevaarlijke situaties voor hunzelf en andere mensen leiden.

Gemeenschappelijke aanpak

De Stuurgroep Mensen met Verward Gedrag heeft daarom de handen ineen geslagen om vorm te geven aan een gemeenschappelijke aanpak in Noord-Holland Noord. Niemand meer tussen wal en schip! Dat is het doel van de stuurgroep. Want, zoals onze directeur Martin Smeekes al eerder zei in de eerste gezamenlijke nieuwsbrief over mensen met verward gedrag: “Als iedereen zich op zijn kerntaken terugtrekt, blijft in het midden de puinhoop over. We moeten ons over onze grenzen heen inzetten voor de moeilijke gevallen.”

Pragmatische oplossingen

De leden van de stuurgroep werken samen aan pragmatische oplossingen voor problemen, van preventie tot moeilijke gevallen. Wat we organiseren en doen in onze regio moet echt verschil maken. Over deze pragmatische oplossingen maakten we samen met de GGD en GGZ de eerste nieuwsbrief ‘Mensen met verward gedrag’. In deze nieuwsbrief van maart 2018 is te lezen welke initiatieven we in onze regio ontwikkelen voor vroegtijdige signalering, humaan vervoer, de juiste opvang en doorgeleiding.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ook de nieuwsbrief Mensen met verward gedrag lezen, delen of in de mailbox ontvangen? Ga daarvoor naar http://mensenmetverwardgedrag.vrnhn.nl