Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Een drukke jaarwisseling voor onze hulpdiensten

Goede hulpverlening
meldkamer

Drie gewonden door vuurwerk, 81 branden, veel mensen die hulp nodig hadden omdat ze veel te veel alcohol hadden gedronken. Dat zijn de incidenten waar de hulpverleners van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord op Oud en Nieuw mee te maken kregen. Het was een zeer drukke jaarwisseling voor onze collega’s van ambulance, brandweer en de 112-meldkamer: tussen 0.00 en 8.00 uur waren er 221 incidenten. Bij een van de brandmeldingen werd gescholden tegen een van onze 112-centralisten. Dit is gemeld als geval van agressie.

De opvallendste incidenten:

Drie gewonden door vuurwerk

In Heiloo raakte een man door vuurwerk ernstig gewond aan zijn oog. In Wieringerwerf liep een vrouw tweede- en derdegraadsbrandwonden op, ook door vuurwerk. In Zwaag ontplofte vuurwerk vlak bij het hoofd van een man, hij liep letsel op aan zijn oor. Deze drie incidenten met slachtoffers gebeurden tussen middernacht en één uur.

Boerderij brandt uit

In Berkhout is vannacht een woonboerderij verwoest door brand. De boerderij met rieten kap stond aan het Westeinde. Om 2.42 uur rukte de brandweer uit voor deze brand. De brandweer zette in op behoud van de stal met koeien. De stal en de koeien zijn niet bij de brand betrokken geraakt.

Brand in kelderbox

Bij een brand in een kelderbox van een flat aan de Melis Stokelaan in Alkmaar, schaalde de brandweer uit voorzorg op met meer mensen en materiaal tot grote brand. Dit in verband met het mogelijk vrijkomen van koolmonoxide in de flats erboven. De brandweer verrichtte metingen, in vier woningen zijn verhoogde concentraties koolmonoxide gemeten. De woningen zijn geventileerd. De brandweer rukte om 21.15 uur uit voor dit incident.

Katten gered

Bij een woningbrand aan de Guardini-Nes in Bergen konden twee katten in veiligheid worden gesteld. De brandweer rukte rond half zes vanochtend uit voor deze brand en schaalde op tot middelbrand. Omstreeks kwart over zes was de brand meester.

78 kleine branden

De brandweer in Noord-Holland Noord kreeg van Oudejaarsdag 0.00 uur tot Nieuwjaarsochtend 8.00 uur te maken met 78 kleine branden, waaronder auto- en containerbranden.

brandweer, ambulance, meldkamer