Skip to main content

Deze website functioneert optimaal wanneer u instemt met het gebruik van cookies. Wanneer de toestemming verleend wordt is het onder andere mogelijk om de YouTube-video's op deze site te bekijken.
Hier lees je meer over in onze cookieverklaring.

Brandweer schaalde groot op bij zeer grote woningbrand Schagen

Samenwerking tijdens crisis

Een felle brand heeft op donderdagavond 19 oktober 2017 een vrijstaand huis aan de Lepelaar in Schagen bijna volledig in de as gelegd. De brandweer schaalde groot op.

Brand in garage sloeg over naar de woning

De brand ontstond rond half negen ’s avonds in de aanpalende garage en wist over te slaan naar het woonhuis. De bewoners waren op het moment van het uitbreken van de brand niet thuis en de buren zijn daarna gealarmeerd. Er zijn daarom geen personen in gevaar geweest. Het incident trok veel bekijks van omwonenden.

Zeer grote brand

Al snel bleek dat het vuur lastig te bestrijden was, dus de brandweer schaalde uiteindelijk op naar zeer grote brand. Er werden daarom ook veel brandweerkorpsen opgeroepen. Onder meer een hoogwerker uit Heerhugowaard. Onze brandweercollega’s haalden al snel bluswater uit een verderop gelegen sloot. Helaas is de woning door de vlammen bijna volledig in de as gelegd.

Foto's: DNP