Brandweer rukt voor tweede keer uit naar de Mariaschool in Noord-Scharwoude

Goede hulpverlening

De brandweer rukte op woensdag 6 december 2017 uit voor een brand bij de Mariaschool aan de Tulpenweg in Noord-Scharwoude. Voor de tweede keer, want een paar weken daarvoor was het bij de school ook al raak.

Brandstichting

Twee weken hiervoor vond er brandstichting in de papierbak bij de school plaats. Buurtbewoners zagen op woensdag 6 december wederom hoe een witte auto met aanhanger het schoolplein opreed om papier weg te brengen naar de opslag. De opslag stond niet veel later volop in brand.

Knal

Volgens een van de buurtbewoners was er ook een knal te horen. Hij is snel naar de papierbak gegaan en heeft deze geleegd om erger te voorkomen. Onze brandweercollega’s hebben uiteindelijk de vlammen gedoofd. Wat er overbleef was een schuurtje met brandschade.

Foto: DNP