Traumateam verleent hulp na steekincident in GGZ-instelling Castricum

Samenwerking tijdens crisis

Op maandagavond 18 september 2017 is een beveiliger in GGZ-instelling Dijk en Duin door een patiënt in zijn bovenlichaam gestoken. De patiënt is vervolgens door de politie in zijn been geschoten en aangehouden. Het traumateam uit de traumahelikopter heeft ter plaatse hulp verleend.

Twee patiënten kregen ruzie. De beveiliger riep hen op te stoppen, maar werd vervolgens door één van de patiënten in zijn bovenlichaam gestoken. De politie heeft geprobeerd de patiënt te kalmeren, maar deze reageerde nergens op. Toen hij op de aanwezige agenten inliep, is door hen pepperspray gebruikt. Ook dat had geen effect. De man is uiteindelijk in zijn been geschoten. Zowel de patiënt als de beveiliger zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: DNP