Zeer grote brand meubelzaak Obdam

Samenwerking tijdens crisis

Op woensdagavond 28 september brak een grote brand uit op de Butter in Obdam. Vanwege de omvang van de brand is al snel opgeschaald naar GRIP 2. Omdat de rook ook over woonwijken in Obdam en Benningbroek trok, werd een NL-Alert verstuurd.

Ruim dertig brandweerkorpsen uit onze regio, team Bevolkingszorg, politie en GHOR werkten tijdens de brand urenlang soepel samen om erger te voorkomen. Gelukkig raakte niemand gewond. ”Als zo’n calamiteit zich in jouw gemeente voordoet ben je ontzettend tevreden met een aanpak als deze”, liet burgemeester Rob Posthumus na afloop van de brand weten in een brief.