Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Zeer grote brand in kringloopwinkel Saartje in Wieringerwerf

Goede hulpverlening

Op 6 april omstreeks 16.00 uur werd de eigenaar van de kringloopwinkel aan de Werfstraat opgeschrikt door rook en even later een enorme vuurzee. Hij belde direct 112. Omdat er een grote rookwolk over de omliggende woonwijk trok, werd snel opgeschaald naar GRIP 2. Hulpdiensten hebben hard en snel gewerkt om zo goed mogelijk op deze brand in te spelen.

Op Twitter riepen we omwonenden op om direct hun ramen en deuren gesloten te houden en eventuele ventilatie uit te zetten. Hiervoor werd ook een NL-alert afgegeven. Er zijn zelfs een paar woningen tussen de Werfstraat en de Oosterterptocht ontruimd vanwege de giftige rook. Gelukkig kwam er geen asbest vrij. De bewoners konden terecht in eetcafé De Maaier om van de schrik bij te komen.

Burgemeester Jaap Nawijn was ook aanwezig om de eigenaar van de kringloopwinkel bij te staan en de media te woord te staan. Om 19:00 uur werd het sein brand meester gegeven. Alle bewoners mochten weer terug naar huis, maar de brandweer bleef wel nog tot 21:00 uur aanwezig als aanspreekpunt. De achterkant van het pand, waar de brand ontstond, moest helaas als verloren worden beschouwd. Het nablussen was nog een behoorlijke klus, maar leverde ook indrukwekkende foto’s op zoals de foto hieronder vanuit de hoogwerker.

Brand kringloopwinkel Wieringerwerf, vanuit de hoogwerker