Wijzer worden over brandveiligheid op de 55+ beurs in Akersloot

Veiliger leven

Onze brandweermensen geven graag voorlichting over brandveilig leven als ze daar de kans voor krijgen. Niet alleen op scholen, maar ook op open dagen of beurzen. De brandweer van Akersloot was door de SWOA (Stichting Welzijn Ouderen Akersloot) uitgenodigd om op een 55+ beurs voorlichting te komen geven.

De kans dat ouderen slachtoffer worden door brand is bijna drie keer zo groot als bij andere leeftijdsgroepen. Daarom is het zo belangrijk om deze groep goede voorlichting te geven over brandveiligheid. Hans Roemer, Carla Nijsten en postcommandant Ton Dekker van brandweer Akersloot pakten die kans natuurlijk graag aan. Op zaterdag 25 maart stonden zij daarom achter de brandpreventie-infokraam op de beurs in Akersloot. Samen met hen waren ook de politie en organisaties zoals Zonnebloem, Buurtzorg en Alzheimer Nederland vertegenwoordigd.

Bij de brandpreventie-infokraam konden bezoekers leren hoe ze brand kunnen voorkomen, maar ook hoe en waar ze rook- en koolmonoxidemelders moeten plaatsen. Vooral die informatie was erg in trek. Er werd dan ook positief op gereageerd en er waren doorlopend mensen aanwezig bij de kraam. Mensen kregen bovendien genoeg mee naar huis om te onthouden wat ze hebben geleerd over brandveiligheid, zoals folders, pennen en stickers. De aanwezigheid van de brandweer was dus een succes! “Deze voorlichting is zeker voor herhaling vatbaar. Het is altijd goed om als plaatselijke brandweer op dit soort evenementen je gezicht te laten zien en mensen te voorzien van informatie”, aldus Ton Dekker.