Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Wat leuk! Manon (8 jaar) voert een goed gesprek met ‘de baas van de brandweer’

Goede hulpverlening

Manon moest op school een spreekbeurt houden over een onderwerp naar keuze. Dat werd de brandweer, want wat is er nu leuker? Ze pakte het heel creatief aan, want ze heeft (met wat hulp) een heel leuk filmpje gemaakt.

Op de kazerne van Opmeer ontmoette Manon ‘de baas van de brandweer’, oftewel onze regionaal commandant Steven van de Looij. Hij stond haar graag te woord. Ze vroeg hem het hemd van het lijf! Bijvoorbeeld hoe vaak onze brandweer uitrukt, hoe lang het duurt voor een brand is geblust en wat de brandweer nog meer doet. Heel professioneel met een microfoon en cameraman bij de hand. Samen liepen ze een rondje door de kazerne, waarbij Manon onder andere een brandweerpak heeft gepast, inclusief schoenen en helm, en in een brandweervoertuig heeft gezeten.

Het filmpje hebben we op onze Facebookpagina Brandweer Noord-Holland Noord gedeeld. Bekijk het hier. Manon, haar klas én wij zijn weer een stuk wijzer geworden door dit mooie filmpje!