Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Voorlichting over brandveilig leven op basisschool Rembrandt

Veiliger leven

Tim, leerling op basisschool Rembrandt in Akersloot, wilde graag een spreekbeurt houden over de brandweer. En wat is er nu beter dan dat er daadwerkelijk iemand van de brandweer langskomt? Aansluitend op de spreekbeurt van Tim gaf Carla Nijsten, brandweervrijwilliger in Akersloot, daarom een voorlichting over brandveilig leven.

‘Petje op, petje af’ in groep 7

De voorlichting over brandveilig leven is speciaal gericht op leerlingen in groep 7 en 8 in de hele regio. Samen met Billy de Brandkraan leren de kinderen hoe ze brand kunnen voorkomen en hoe ze moeten handelen als er wel brand ontstaat. De voorlichting eindigt met een quiz om te testen of de kinderen nog weten wat ze hebben geleerd, genaamd ‘Petje op, petje af’. De naam zegt het al: de kinderen krijgen een petje en moeten antwoord geven op vragen door hun petje wel of niet op te zetten. 

Leuk en leerzaam

“De kinderen vonden de voorlichting onwijs leuk en leerzaam”, vertelt Carla. “Ze waren erg betrokken en kwamen zelf ook met goede vragen en verhalen. Ik vond het zelf ook weer ontzettend leuk om de voorlichting te geven. Geen enkele voorlichting is hetzelfde: zo gaaf weer die nieuwe verhalen en reacties!”

Foto: Carla Nijsten