Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Voorlichting Eritrese minderjarige vluchtelingen kazerne Wervershoof

Veiliger leven

Wat moet je leren om veilig op jezelf te kunnen wonen? Veilig leren koken en weten wat je moet doen bij brand! Een groep van acht alleenstaande minderjarige vluchtelingen maakte in juni kennis met de gevaren van vuur.

De vrijwilligers van post Wervershoof zorgden voor een presentatie en een demonstratie. Daarna mochten de jongens en meisjes zelf aan de slag met het blussen van beginnende brandjes. Dit alles voor hun eigen veiligheid en voor de omgeving. Met groot enthousiasme werd alles in de praktijk gebracht en er ontpopten zich zelfs een paar brandwachten in de dop. Een leerzame middag met een dankbaar publiek!

Stichting Jade houdt zich bezig met opvang en begeleiding van alleenstaande minderjarige vluchtelingen.  Vier meiden en vier jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar bezochten de kazerne. Beide groepen wonen zelfstandig in een woning tot zij 18 jaar zijn. Volgens Nederlandse regels en wetten moeten zij daarna op zichzelf kunnen gaan wonen.