Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Verwoestende brand woonboerderij in Schellinkhout

Samenwerking tijdens crisis

Op 25 mei 2017 woedde rond 14.00 uur een zeer grote brand in een woonboerderij aan de Dorpsweg in Schellinkhout. Gelukkig raakte niemand gewond. De brandweer heeft de aangrenzende stal natgehouden om overslaan te voorkomen.

Ook een woning naast de woonboerderij werd goed nat gehouden door de brandweer om overslaan te voorkomen. Zo kon de brandweer twee buurwoningen en het achtergelegen bedrijfspand beschermen tegen de vuurzee. Helaas gold dat niet voor de brandende woonboerderij zelf: deze moest als verloren worden beschouwd. De brandweer liet de woning gecontroleerd uitbranden. 

De rook was tot in Medemblik te zien. De omgeving van de boerderij werd afgezet. Ook een deel van de provincialeweg N506 werd afgezet voor waterwinning. Een sloopkraan haalde de overblijfselen van de woning uit elkaar, zodat de brandweer de nog brandende onderdelen kon blussen.

De bewoners waren niet thuis toen de brand uitbrak. Gelukkig overleefden de katten de brand, want zij waren eerder op de dag buiten gelaten door de buurvrouw.

Foto: Wesley Boots