Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Verwoestende brand voor woonboerderij in Dirkshorn

Samenwerking tijdens crisis
Foto: Linda Kat

Op 8 april woedde een zeer grote brand in een woonboerderij aan de Dorpsstraat in Dirkshorn. Helaas was de woning niet meer te redden.

Een buurman ontdekte de brand. Hij zag dikke rook en aarzelde geen moment. Hij klopte aan, zodat de bewoners veilig het huis uit konden, en hij belde direct 112. Binnen korte tijd sloegen de vlammen metershoog uit het rieten dak. Het incident werd opgeschaald tot GRIP 1. Omwonenden zijn via een NL-Alert geadviseerd om binnen te blijven en hun ramen en deuren te sluiten. De brandweer is in grote getalen uitgerukt: naast de brandweer van Dirkshorn rukten ook manschappen van Langedijk, Schagen, Alkmaar, Warmenhuizen, Enkhuizen, Schermer, Schagerbrug en Niedorp uit. De politie zette de Dorpsstraat af, zodat zij goed hun werk konden doen.

De brandweer zette direct in op het behoud van de woningen ernaast, vooral het naastgelegen huis dat direct aan de brandende woning grensde. Alle daken werden nat gehouden zodat de brand niet kon overslaan. Gelukkig kon de brandweer op die manier de omliggende woningen helemaal beschermen tegen de felle brand.