Veiligheid op 1 bij evenementen in recreatiegebied Geestmerambacht

Veiligere evenementen

Geestmerambacht is een ruim recreatiegebied in de gemeente Langedijk. Niet alleen een mooie plek om te wandelen, fietsen of zwemmen, maar ook voor evenementen zoals het bekende Indian Summer Festival.

Indian Summer vindt al sinds 2001 plaats in Geestmerambacht. Het is inmiddels uitgegroeid tot een muziekfestival met 25.000 bezoekers. De gemeente en hulpdiensten bereiden zich altijd multidisciplinair voor op deze dag. Dankzij intensief overleg worden mogelijke risico’s in kaart gebracht. Als eerste worden er maatregelen genomen om die risico’s zo klein mogelijk te maken. Vervolgens worden er maatregelen bedacht om incidenten die kunnen ontstaan door zogeheten ‘restrisico’s’ snel en goed te bestrijden. Hierdoor weten de organisator, gemeente en alle hulpdiensten precies wat ze van elkaar mogen verwachten. Dankzij deze sterke samenwerking is het evenement tot nu toe altijd goed verlopen.

Een vergelijkbare voorbereiding gaat nu ook plaatsvinden voor twee nieuwe evenementen: Craft en Liquicity. Beide muziekfestivals die ook veel bezoekers zullen trekken. Samen zorgen we ervoor dat ook deze evenementen veilig verlopen.