Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Veel rook door explosie en brand op industrieterrein Beverkoog in Alkmaar

Samenwerking tijdens crisis

Donderdagavond 9 juni werd industrieterrein Beverkoog rond 19.30 uur opgeschrikt door een flinke explosie en brand. Vanwege onduidelijkheid over de grootte van het incident, een mogelijk groot effectgebied en explosiegevaar schaalt de Calamiteitencoördinator van de meldkamer op naar GRIP 1. Hulpdiensten rukten massaal uit naar een bedrijfsverzamelgebouw aan de Otterkoog. Ter plaatse bleek een 40-jarige man uit het volledig verwoeste pand te zijn gekropen met ernstige brandwonden.

De zwaargewonde man werd met grote spoed door de ambulance naar het MCA en later naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht. De politie sloot het industrieterrein helemaal af. Ook de provinciale weg N242 ging dicht vanwege de rook. De zwarte rookkolom was in de wijde omtrek te zien. De rook trok richting Stompetoren. Vanaf de meldkamer werd een NL Alert verstuurd, met daarin het advies om deuren en ramen te sluiten en uit de rook te blijven.