Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Uitslaande brand in bedrijfspand Noord-Scharwoude

Samenwerking tijdens crisis

Op zondagavond 27 augustus 2017 om 23.30 uur brak er brand uit in een bedrijfspand aan de Oostelijke Randweg in Noord-Scharwoude. Er kwam asbest bij vrij. De brandweer rukte massaal uit om de vuurzee te bestrijden.

Opschaling naar GRIP 1

Er werd opgeschaald naar GRIP 1. Vier blusvoertuigen en twee hoogwerkers werden ingezet bij de bestrijding van het vuur. Het dak van de loods is ingestort. In het dak zat asbest, maar dat is gelukkig niet terechtgekomen op de openbare weg. De brandweer heeft het verspreidingsgebied op het terrein afgezet.

Brandweer kon overslaan voorkomen

Even leek het vuur ook over te slaan naar naastgelegen gebouwen, maar dat wist de brandweer gelukkig te voorkomen. Ook konden drie woningen die naast het terrein liggen op tijd worden ontruimd. Door de hevige rookontwikkeling adviseerden we dat omwonenden hun ramen en deuren moesten sluiten en hun ventilatiesystemen uit moesten doen.

Op afstand blijven

Omstanders werden op ruime afstand gehouden door de hulpdiensten omdat er mogelijk ook vuurwerk in de loods lag opgeslagen. Omwonenden hoorden namelijk al snel na de eerste vlammen knallen. Maar de eigenaar van de loods gaf aan dat er geen vuurwerk in het pand lag. 

Brand onder controle

Rond 02.00 uur had de brandweer de brand onder controle. Bewoners van de ontruimde woningen mochten weer terug naar huis. Wel bleef de brandweer nog lang nablussen. Helaas moest de loods als verloren worden beschouwd. 

Foto: DNP.nu