Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Samen met de KNRM brand op het water bestrijden

Samenwerking tijdens crisis

Nog niet lang geleden vloog een ongeladen binnenvaarttanker in brand op het IJsselmeer, vlakbij Wieringerwerf. Dankzij de goede samenwerking met de KNRM kon de brandweer de brand onder controle krijgen.

Omdat het een incident op het water betrof, werd direct opgeschaald naar GRIP 1. Verschillende brandweerkorpsen rukten uit en ook een ambulance werd opgeroepen. De manschappen van de brandweer moesten vervolgens door KNRM-reddingboten van Enkhuizen, Den Oever en Andijk naar het schip gebracht worden. KNRM Enkhuizen heeft hier deze video van gemaakt. Een KNRM-reddingboot van Medemblik zorgde voor de evacuatie van twee opvarenden en sleepte het schip uiteindelijk naar de vlakbij gelegen werkhaven.

In het Incidentbestrijdingsplan IJsselmeergebied lees je hoe we gezamenlijk afspraken hebben gemaakt. Bijvoorbeeld over de locatie van een incident, hoe de coördinatie moet verlopen op het water of wat de protocollen zijn als er sprake is van een brand of explosie.

Foto: still uit YouTube-video van KNRM Medemblik.