Partners geven Zorg- en Veiligheidshuis het rapportcijfer 7,7

Sociale veiligheid

Het Zorg- en Veiligheidshuis Noord-Holland Noord krijgt gemiddeld een 7,7 van zijn partners. Dat blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek dat het Zorg- en Veiligheidshuis in mei heeft laten uitvoeren.

Samenwerking tussen partijen versterken

Het Zorg- en Veiligheidshuis slaagt er volgens de eigen partners in om de samenwerking tussen partijen te versterken. Het Zorg- en Veiligheidshuis is een onderdeel van de veiligheidsregio dat namens de gemeente helpt ernstige overlast of criminaliteit te bestrijden. Voorbeelden uit de praktijk: dreigende onrust door een zedendelinquent die terugkeert in een woonwijk of een psychiatrische patiënt die zijn huurwoning dreigt op te blazen. Het Zorg- en Veiligheidshuis zorgt voor een gezamenlijke aanpak door zorgorganisaties, partners uit het strafrecht en gemeenten met elkaar te verbinden.

Nog meer fungeren als ‘stok achter de deur’

Het Zorg- en Veiligheidshuis mag volgens de partners nog meer dan nu fungeren als ‘stok achter de deur’. Dat is een van de punten waar nog winst te behalen is, aldus de respondenten. Het Zorg- en Veiligheidshuis mag tijdens overleggen nog daadkrachtiger optreden en controleren of de gemaakte afspraken worden nagekomen. Een ander verbeterpunt: het Zorg- en Veiligheidshuis mag zichtbaarder zijn dan nu het geval is.

Werken aan kwaliteit

Omdat het Zorg- en Veiligheidshuis alleen verschil kan maken als de samenwerking met partners goed loopt, wil het Zorg- en Veiligheidshuis permanent werken aan de kwaliteit hiervan. Het onderzoek biedt hiervoor belangrijke aanknopingspunten. Aan het onderzoek deden 314 partners mee. Het Zorg- en Veiligheidshuis kreeg dit jaar een ISO-certificering vanwege de aantoonbare inspanningen om de kwaliteit op verschillende gebieden te verbeteren.