Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Man uit Andijk gered dankzij AED vrijwilliger in Hoorn

Goede hulpverlening

De AED vrijwilligers uit Noord-Holland Noord zijn in 2016 al 258 keer opgeroepen door de meldkamer. Voor een man uit Andijk is de hulp van een van deze AED vrijwilligers, een fysiotherapeut in Hoorn, zijn redding geweest.

Een 56-jarige man uit Andijk had in het weekend last van zijn arm. Bij de huisartsenpost kreeg hij het advies om naar een fysiotherapeut de gaan. Op maandagochtend begin september werd de man onwel bij een fysiotherapeut in Hoorn. Gelukkig had deze fysiotherapeut via de gemeente een AED training gevolgd en wist wat ze moest doen. Binnen drie minuten had ze de Andijker twee keer een schok gegeven met de AED van de fysiotherapiepraktijk. Toen de ambulance kwam had de man al weer een eigen hartritme en ademhaling. Wel bracht de ambulance de man meteen naar het AMC, omdat hij met spoed gedotterd moest worden.