Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Lange inzet bij GRIP 1 brand aan de Diodeweg in Hoorn

Samenwerking tijdens crisis

Op zondag 20 augustus 2017 kwam om 19.45 uur de eerste melding binnen bij de hulpdiensten: zwarte rookontwikkeling in een bedrijfspand van Bo-Rent aan de Diodeweg in Hoorn.

Uitslaande brand

Helaas bleef het niet bij alleen rookontwikkeling. Na een paar uur werd de brand alsnog uitslaand. Brandweerkorpsen uit de hele regio werden ingezet. De brandweer heeft tegen 21.30 uur de ruiten van het pand ingeslagen om de rook en hitte te laten ontsnappen. De vlammen sloegen even na 22.35 uur door het dak. Het was voor de brandweerlieden lastig om het vuur te bestrijden, omdat het plafond van het pand instabiel was.

Volgende ochtend brand meester

Maandagochtend rond half acht werd het sein brand meester gegeven. De brandweer bleef nog met drie hoogwerkers aanwezig om na te blussen. Er werd geen verontrustende concentratie schadelijke stoffen gemeten in de rook, dus bedrijven konden gewoon hun werk opstarten.

Foto: Ons WestFriesland en Wesley Nahuijsen