Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Koffiezetapparaat zet serviceflat in de rook

Veiliger leven

Dinsdagochtend 18 april werd brandweer Castricum opgeroepen voor een automatische brandmelding bij Serviceflat Sans Souci in Castricum. Onderweg kregen ze al te horen dat er inderdaad sprake zou zijn van brand.

Bij aankomst bleek er een koffiezetapparaat op een warmhoudplaatje in brand te hebben gestaan die inmiddels al geblust was door de bedrijfshulpverleners. De bewoonster was naar de gemeenschappelijke ruimte toegebracht vanwege de heftige rookontwikkeling die had plaatsgevonden. De brandweer heeft het gebouw weer rookvrij gemaakt met behulp van de overdrukventilator. De schade viel gelukkig mee, maar de stankoverlast zal nog wel enige tijd aanwezig zijn. De brand was ontdekt door de aanwezige rookmelder in het gebouw en zo is ook erger voorkomen.

Het (verkeerd) gebruiken van elektrische apparaten is een veelvoorkomende brandoorzaak. Het is belangrijk om goede voorlichting te geven over brandveiligheid in huis. Dat geldt vooral voor ouderen. De kans dat ouderen slachtoffer worden door brand is namelijk bijna drie keer zo groot als bij andere leeftijdsgroepen. Onze brandweer geeft regelmatig voorlichting bij zorginstellingen, onder andere in het kader van de 'Rookmelderdagen' in de regio. Lees hier verder.

Foto’s door: Hans Peter Olivier en een omstander (Facebook – brandweer Castricum)