Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Grote multidisciplinaire oefening in Enkhuizen

Samenwerking tijdens crisis

Woensdagavond 14 augustus 2017 draaiden brandweermedewerkers van de posten Enkhuizen, Stede Broec, Venhuizen/Hem en Westwoud een grote realistische oefening in de binnenstad van Enkhuizen. De politie en de ambulancedienst oefenden ook mee.

Het scenario: met een tankautospuit werd ‘uitgerukt’ voor een brandgerucht in de Harpstraat. Aanrijden werd opgeschaald naar middelbrand waarbij onder andere een hoogwerker ter plaatse kwam. Snel werd duidelijk dat de brand zich had uitgebreid en er werden ook nog eens drie personen vermist. Daarom werd opgeschaald naar zeer grote brand. Een spannende en leerzame oefening… De deelnemers waren erg positief over het gezamenlijk oefenen en hebben veel geleerd.

Brandweer Noord-Holland Noord is doorlopend op zoek naar brandweervrijwilligers. Kijk op: http://www.vrnhn.nl/brandweervrijwilliger-noord-holland-noord

Foto's: Joey van Golde