Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

GRIP 1 om XTC-lab aan de Hamsterkoog te ontmaskeren

Samenwerking tijdens crisis

Op donderdag 9 februari rukten hulpdiensten grootschalig uit richting Bedrijventerrein Beverkoog in Alkmaar. In een pand aan de Hamsterkoog was namelijk een XTC-lab ontdekt.

Er was veel brandweer en politie aanwezig. De politie heeft ook een politiehelikopter ingezet. Vanwege de eigen veiligheid zijn de eenheden niet direct het pand binnengegaan. De mogelijk aanwezige chemicaliën konden namelijk voor gevaar zorgen. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning (LFO) voor ontmanteling van drugslabs was daarom aanwezig om het lab te ontmantelen.

De brandweer heeft medewerkers en kinderen uit de naastgelegen buitenschoolse opvang Kindividu geëvacueerd. Zij werden overgebracht naar De Regenboog in de Oudorperpolder. De overige zestien kinderen van Kindividu zijn van school opgehaald en ook naar De Regenboog gebracht. Daar zijn ze zonder problemen opgehaald.

Gedurende dit incident werd iedereen die het bedrijventerrein wilde verlaten gecontroleerd. Uiteindelijk zijn er door de politie vijf verdachten aangehouden.