Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

Gaskoelkast veroorzaakt brand op camping Bakkum

Goede hulpverlening

Op woensdagavond 23 augustus 2017 werd de brandweer met spoed opgeroepen voor een brand op de Kennemerduincamping. Een koelkast had om nog onbekende reden vlam gevat.

Ontdekt door 7-jarige jongen

De brand werd ontdekt door een 7-jarige jongen, die direct zijn moeder waarschuwde. Zij belde gelijk de hulpdiensten en het noodnummer van de camping. De koelkast stond op een tafeltje met daar onder een gasfles. Nadat de brand was ontdekt sloegen de vlammen al snel om zich heen en zette een tent die ernaast stond volledig in de brand. Diverse campinggasten, bhv-ers en de inmiddels gearriveerde politie waren al begonnen om de brand te blussen die snel om zich heen sloeg. De brandweer die zeer snel ter plaatse was, nam het bluswerk over en koelde zo snel mogelijk de gasfles af. Al snel werd het sein brand meester gegeven.

Schrik en troost

De schrik zat er behoorlijk in bij een hoop kinderen en campinggasten. Vorig jaar was er namelijk ook al een behoorlijke brand geweest. In de nacht van 15 op 16 augustus in 2016 ging een caravan volledig in vlammen op. De brandweer deelde samen met de politie diverse troostbeertjes uit en stelde de kinderen gerust. Het advies om slachtofferhulp in te schakelen werd aan de ouders meegegeven.

Foto: Evelien Witte