Deze website functioneert optimaal als je instemt met het gebruik van tracking cookies. Als je hier toestemming voor geeft, kun je ook de YouTube-video’s bekijken die op deze website worden getoond.
Je leest hier meer over in onze cookieverklaring.

'Elektrische dekens kun je beter oprollen'

Veiliger leven

Elektrische dekens kun je beter niet opvouwen als het zomer wordt, maar oprollen. En een brandgevaarlijk kaarsje kun je vervangen door een led-kaarsje dat er net zo gezellig uitziet.

Met simpele maatregelen kun je het risico om slachtoffer te worden van een brand flink verkleinen. Dat was de hoofdboodschap van de brandweer aan senioren tijdens een reeks voorlichtingsavonden in West-Friesland. De bijeenkomsten werden samen met stichting voor ouderenzorg Wilgaerden georganiseerd.

“Ik vond het leuk om te doen. Er was veel interactie met de zaal, mensen kwamen met levendige voorbeelden”, zegt brandweerman Rob Pesschier.

Voor de veiligheidsregio zijn ouderen een belangrijke doelgroep: de kans dat ze slachtoffer worden door brand is bijna drie keer zo groot als bij andere leeftijdsgroepen. De bijeenkomsten waren in oktober vorig jaar.

Op de foto: brandweercommandant Steven van de Looij tijdens een eerdere bijeenkomst in een van de zorgcentra van Wilgaerden.